U sklopu Poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.”, humanitarna udruga Duga održala je uvodnu konferenciju projekta ‘Ruka podrške za bolje sutra’, u sklopu kojeg je zaposleno 15 žena za 90 korisnika kojima je potrebna pomoć.

“Riječ je o pomoći u kući našim korisnicima dva puta tjedno, a svaka žena brine o šest korisnika”, rekla je na konferenciji predsjednica Udruge Tamara Mikulić.

U projektu su zaposlene uglavnom samohrani roditelji, žrtve obiteljskoga nasilja, ali i teže zapošljive osobe, a projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnoga fonda u iznosu od 1.385.800 kuna.

Police socijalne samoposluge prazne

Osim zapošljavanja petnaest žena, Mikulić je naglasila kako je na popisu potrebitih ove Udruge, u okviru koje djeluje socijalna samoposluga, ukupno oko 600 obitelji s područja grada Vukovara koje se snabdijevaju osnovnim namirnicama koje putem donacija stižu u Socijalnu samoposlugu.

“Imamo jedan trgovački lanac i jednu mljekarsku industriju kao stalne donatore koji nam šalju proizvode no veće količine namirnica nemamo za sada. Našim korisnicima podijelimo to što dobijemo, no potrebe su puno veće”, naglasila je.

Socijalnoj samoposluzi u Vukovaru potrebne su sve prehrambene namirnice, kao i proizvodi za osobnu higijenu. Police su prazne, a pandemija koronavirusa uvjetovala je da već dulje vrijeme nemaju čime napuniti svoje police kako bi proizvode podijelili potrebitim sugrađanima.

Predsjednica Humanitarne udruge Duga apelirala je na sve ljude dobre volje da pomognu te izrazila nadu kako će se takva situacija ipak malo poboljšati u narednom razdoblju.

Podijeli