Iako je epidemiološka situacija prošle godine Mažoretkinje Grada Vukovara spriječila u brojnim aktivnostima, a shodno tome i audicijama, prije nekoliko dana svoje su redove “podebljale” za novih 25 članica. Naime, održale su audicije u dva termina, 18. i 20. listopada, a brojem zainteresiranih djevojaka, predsjednica mažoretkinja, Andreja Madžar zadovoljna je.

S druge strane, pandemija im je produljila i sezonu, iako je daleko “mršavija” od dosadašnjih. U prošlogodišnjem razgovoru Madžar nam je rekla kako sezona počinje 1. listopada, no ovogodišnja još nije završila. “Ove godine sezona još nije gotova jer 7. studenog idemo na Državno prvenstvo koje će se održati u Nedelišću”, govori pa se osvrće i na činjenicu da u odnosu na prošlu godinu, djevojke sada mogu trenirati i u dvorani pa im je sama organizacija treninga jednostavnija.

“Sezona za početnike i nenatjecateljske skupine počela je nešto kasnije jer smo se morali organizirati i trenirati za natjecanje što iziskuje puno vremena jer smo radili nove koreografije. Nakon državnog prvenstva počinje nova sezona gdje ćemo napraviti prebacivanja i pripremati se za sljedeću godinu i natjecanja koja nas očekuju”, pojašnjava nam.

Foto: Mažoretkinje Grada Vukovara

Ipak, ni natjecanja nisu tako česta kao prije. Kako nam govori Madžar, nije to ni približno kao prije, ali su i uvjeti drugačiji. Naime, djevojke nižeg uzrasta sudjelovale su i na Mažoret turniru koje se održalo preko Zoom-a, a koliko su uspješne bile pokazuju i medalje kojima su se okrunile.

Foto: Mažoretkinje Grada Vukovara

“Djevojkama tempo nije toliko naporan jer su navikle na puno više, ali su svjesne da zbog epidemiološke situacije to nije moguće. Ove godine Mažoretkinje grada Vukovara bile su suorganizatorice 1. Memorijalno – humanitarne utrke Mario Madžar koja se organizirala u čast i sjećanje na mog poginulog supruga. Utrka je svima nama značila te su se cure, njihovi roditelji i obitelji maksimalno uključili i sudjelovali kao volonteri, a neke su se vrijedno pripremale te istrčale utrku od 5 km”, govori Madžar koja je u nesreći u kojoj joj je poginuo suprug i sama teže ozlijeđena. Štoviše, nije bila u mogućnosti trenirati, a još uvijek osjeća posljedice ozljeda.

Foto: Mažoretkinje Grada Vukovara

“Zbog ozljeda koje sam zadobila u prometnoj nesreći prošle godine nisam bila u mogućnosti trenirati niti sudjelovati u aktivnostima Udruge. S obzirom da sam povezana s curama, u 3. mjesecu sam došla na trening iznenaditi ih. Bilo je lijepo i eto danas ih opet treniram samo u manjoj mjeri nego prije jer mi fizičko stanje ne dopušta toliko aktivnosti”, navodi dalje.

Inače, ova dugogodišnja trenerica tom prilikom djevojkama je pokazala da se neke stvari naučene u mažoretkinjama nikada ne zaboravljaju. Unatoč fiksiranoj ruci naime, uspjela je napraviti dva flipa.

U konačnici, možda nisu imale toliko natjecanja na koliko su navikle, ali djevojke nisu gubile vrijeme. Naime, bile su aktivne u lokalnoj zajednici, a sudjelovale su u finalu kupa NS Vukovar, bile su na otvaranju fontana, obilježile su Dan grada pa i sudjelovale na humanitarnoj utrci Mario Madžar gdje su istu otvorile, volontirale pa i trčale, kako smo ranije naveli.

Foto: Mažoretkinje Grada Vukovara
Foto: Mažoretkinje Grada Vukovara

Podijeli