Ime grada heroja Vukovara uvijek budi posebne emocije kod Hrvata. Bilo da se radi o nama običnim i malim ljudima ili hrvatskim sportašima i sportskim kolektivima koji promiču Hrvatsku diljem svijeta. Posebno se svima naravno stegne u grlu i emocije navru tih dana sredinom mjeseca studenoga kad obilježavamo dane kad su Vukovar i njegovi stanovnici, a samim time i cijela Hrvatska te 1991. godine proživjeli svoje najteže dane i kad je 18. studenoga pao u ruke neprijatelja nakon gotovo tromjesečne opsade.

Jedan je sportski kolektiv pak prošle godine na poseban način odao svoje poštovanje Vukovaru na jedinstven način. Naime GKK Šibenik je prešao preko 600 km da bi bio domaćin svoje prvenstvene utakmice u Vukovaru. Šibenski košarkaši svake se godine na neki način prisjete grada heroja. Tako su jednom prigodom na obljetnicu pada Vukovara i Škabrnje 18. studenog istrčali s majicama ‘Nikad zaboraviti’.

Šibenik je također podnio dio svoje žrtve za slobodu Hrvatske, a dao nam je i toliko puno sportskih velikana koji su obilježili hrvatski sport. Najveći od njih je, naravno, nikad prežaljeni košarkaški Mozart Dražen Petrović. Utakmica između GKK Šibenika i KK Dubrave igrana je u dvorani u Borovu Naselju 16. studenog prošle godine, dva dana prije tužne obljetnice pada grada i 28. obljetnice stradanja. Šibenska košarkaška ekspedicija stigla je u Vukovar još dan prije utakmice. A subotnje jutro prije utakmice iskoristili su za posjet legendarnoj vukovarskoj bolnici, kao i Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata.

Posjet Vukovarskoj bolnici#sibenka #tijedinitinajbolji #mojgradmojklub #gradheroj #vukovar

Gepostet von Šibenka am Samstag, 16. November 2019

Ta košarkaška utakmica u Vukovaru bila je doista povijesna, a završila je rezultatski uspješno i uvjerljivo za momčad iz Krešimirova grada 95:72. No rezultat kao takav je i najmanje bitan, a Šibenčani su ovom gestom doista pokazali veliku gestu kojom su odali počast našem gradu heroju i njegovu stradanju.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava iskazao je tom prilikom zadovoljstvo organizacijom prvoligaške košarkaške utakmice u okviru obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

„Nadam se da se u Vukovaru dobro osjećate, kao kod kuće, jer je ovo grad svih Hrvata i na neki način zalog koji je Vukovar dao za Republiku Hrvatsku“, kazao je Penava.

Svemu je prisustvovao i time dao još jedan poseban značaj cijelom događaju i predsjednik HKS-a Stojko Vranković.

Podijeli