Jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne, četverokrevetne pa čak i jedna posebna, nazvana Bakina soba, sobe su u kojima Slavonci, ali i svi koji žele posjetiti duhove prošlosti mogu odsjesti ako posjete Acin Salaš u Tordincima. 

Mjesto je to gdje sve miriše na tradiciju, stoji na službenoj stranici, a svoj distinktivan štih pružit će i noć provedena u drvenim, tradicionalnim kućicama, u ambarima koji su pretvoreni u prenoćišta te u sobama uređenima na način kako su to radile naše bake.

“Acin Salaš otvoren je s namjerom očuvanja tradicije i tradicijskih vrijednosti kako bi i mladi mogli vidjeti kako se nekada živjelo”, govori nam vlasnik kompleksa, Adam AdžićAca po kojem je i sam prostor dobio ime.

Inače, prostire se Acin Salaš na četiri hektara zemljišta, a osim prenoćišta, svi koji ga posjete mogu uživati u tradicionalnoj hrani koja je ponuđena u restoranu u sklopu imanja.

Foto: Acin Salaš

“Hrana se priprema na stari, šokački način i ostvaruje neponovljivi gastronomski užitak. Veselje uz kazan za pečenje rakije, tradicijsku svinjokolju i pregršt drugih slavonskih običaja upotpunjuje doživljaj života jednog šokačkog domaćinstva”, tvrde.

Osim toga, na tom imanju vidjeti možete i domaće životinje, jahati i voziti se kočijom. Dapače, krajem rujna ova farma postala je bogatija za pet “preslatkih praščića”, kako navode.

Upravo zbog svoje masivnosti i zbog različitih popratnih sadržaja, Acin Salaš posebno je mjesto u Tordincima koje posjetitelje prima svih 12 mjeseci.

“U ovom trenutku interes je gotovo nikakav zbog situacije s COVIDOM-19, ali inače se ne možemo požaliti, a pokazatelj toga je 10 godina rada”, s ponosom će.

“Najveći problem je održati kontinuitet u poslovanju i dolasku gostiju. U ovome trenutku svi imamo isti problem vezan za cjelokupnu situaciju što se manifestira sa smanjenim obujmom posla što jako utječe na naše poslovanje”, dodaje.

U boljim vremenima, zemljištem rado trčkaraju djeca vrtićke i školske dobi koja spadaju u česte posjetitelje salaša. Tu su dakako i mladi bračni parovi te starija populacija, govore nam.

Foto: Acin Salaš

“Veći broj posjetitelja dolazi u razdoblju od travnja do lipnja kada imamo izlete djece, ekskurzije i ručkove sindikata, zatim u rujnu pristižu Vinkovačke jeseni te obljetnica sjećanja na žrtvu Vukovara koja se obilježava u studenom”, tvrde.

Na velikom zemljištu izloženi su objekti tradicionalne vrijednosti s obilježjima nekadašnjih stanova – salaša pa se tako mogu vidjeti ambari, čardaci, svinjci, konjska štala, đerem, krušne peći, pušnica, ovčarnik…

Na preostalom prostoru smjestili su se teniski, nogometni i odbojkaški tereni te prostor za boćanje, a ako vam ni to nije dovoljno, fijakerom se uvijek možete provozati po samim Tordincima, mirnom slavonskom selu smještenom na lijevoj obali rijeke Vuke.

Podijeli