Rođeni Vukovarac Dario Krešić iz svojeg je doma morao otići kao sedmogodišnjak nakon što je njegov grad pao u ruke srpskog agresora. Kao prognanik je došao u Zagreb, gdje se njemu i obitelji nakon sedam mjeseci priključio i otac Franjo, koji je ranjen u obrani u Vukovara, nakon čega je sedam mjeseci bio zatočen u logoru u Srijemskoj Mitrovici.
Karijeru je ovaj 36-godišnji golman počeo u Mladosti iz Buzina, kasnije je bio i u mladoj momčadi Hrvatskog Dragovoljca, a zanimljivo je da nikad nije zaigrao u HNL-u.
Profesionalnu karijeru započeo je u Eintrachtu iz Triera, gdje mu se rodila i ideja o vinariji.
‘Prvo smo vino napravili 2011. godine. Ideja se nekako sama nametnula još 2004., dok sam igrao u Eintracht Trieru, u pokrajini Mosel, poznatoj po vinarima. Predsjednik kluba imao je svoju vinariju koju smo posjećivali u slobodnim danima. Cijeli mi se taj koncept svidio i planirao sam nešto slično napraviti u svome kraju, samo manje’, pričao je Krešić za Večernjak.
Otac mu je iz Šarengrada, pa su tamo pronašli odličnu lokaciju uz Dunav, koju su odlučili kupiti i 2006. zasaditi prvi vinograd. Tamo je kasnije niknula i kušaonica koja se zapravo nalazi na ostacima protuavionskog bunkera iz Drugog svjetskog rata.
‘Nekada je tu, naime, bilo brdo. Otkopali smo ga i ostavili kao atrakciju’, ističe Krešić.
Ovaj poduzetni sportaš je bogatu nogometnu karijeru, u kojoj je branio za Panionios, PAOK, Lokomotiv, Mainz, Bayer i Omonio, završio 2017. Upisao je i jedan nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju 10. rujna 2013. protiv Južne Koreje.
Nakon što je objesio kopačke o klin ostao je u nogometu, gdje radi kao menadžer pa se ne stigne toliko posvetiti vinariji.
Sve to vodi otac Franjo, a vinarija danas ima zaposleno deset ljudi.
Danas s ponosom ističu sedam bijelih i dvije crvene sorte vina te rose vino.
Tu naravno ne misle stati – iznad vinarije je u planu izgradnja hotela s predivnim pogledom na Dunav.