Godine 2007. titulu Miss Hrvatske ponijela je tada 17-godišnja Tajana Jeremić, atraktivna plavuša, a ujedno i jedina Vukovarka koja je u tridesetogodišnjoj povijesti izbora osvojila krunu. Bile su to godine procvata hrvatskog šoubiznisa, vrijeme u kojem su se izbori ljepote organizirali gotovo svakodnevno te producirali barem dvadeset misica godišnje.

Možda se baš zbog toga Tajana nije izborila za svoj dio medijskog kolača – nedugo nakon pobjede, vratila se svakodnevici i ostvarivanju ciljeva koji nisu vezani za naslovnice, modne revije i dizajnere.

“Titulu Miss Hrvatske ponijela sam sa 17 godina i u tom trenutku nisam bila svjesna odgovornosti i obveza koje titula nosi sa sobom. Rastrgana između Vukovara, Osijeka zbog obrazovanja i Zagreba, odlučila sam da svoj život želim usmjeriti ka nekim drugim životnim izazovima. Život i ljubav odveli su me u Slavonski Brod, gdje sam zasnovala obitelj i ostvarila se kao majka. Paralelno s tim, zajedno sa suprugom vodila sam fitness-centar”, ispričala je Tajana prije nekoliko godina.

‘Život je u cijeloj Slavoniji otežan’

U međuvremenu se, javio je Dnevnik.hr, rastala te vratila u rodni Vukovar. “Vukovar je oduvijek bio grad koji me vukao srcem te sam se nakon rastave braka odlučila ponovno tamo vratiti sa svojom obitelji”, otkrila je.

Foto: Facebook

Iako je neizmjerno ponosna na svoj rodni grad, Tajana priznaje da je život na istoku Hrvatske – prilično izazovan. “Vukovar je grad koji ima puno mogućnosti koje, nažalost, nisu dovoljno i adekvatno iskorištene. Život je u cijeloj Slavoniji otežan, pa tako i u samom Vukovaru. Odlazak mladih ljudi i obitelji zapravo je najveći problem”, priznala je bivša Miss Hrvatske.

Lenta i kruna bile su primamljive, ali privatnost je, kaže, neprocjenjiva. Iako je u rodnom Vukovaru, malom gradu itekako ponosnom na svoje ljude, i dalje prepoznaju kao “bivšu missicu”, modna pista sad je daleko iza nje i spada u kategoriju “uspomena iz mladosti”. Centar njezina svijeta su, priznaje djeca te kozmetički salon kojeg je otvorila prije nekoliko godina.

Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Iako više nije ‘medijsko lice’, Tajana se rado odazvala pozivu direkcije izbora za Miss Hrvatske te s drugim missicama proslavila 25 godina postojanja licence.

Podijeli