Ponese li vas kojim slučajem put u Vukovar, mjesto koje definitivno vrijedi posjetiti jest Vukovarska kuća, restoran koji se nalazi u idiličnoj park šumi Adica, a koji je smješten na svega dva kilometra od središta grada.

‘Kroz sve godine rada restorana uložen je trud kako bi se održala autohtona tradicija kako u vidu uređenja interijera i eksterijera, tako i u gastronomskoj ponudi slavonskih jela. Jela koja bi smo istaknuli su definitivno  čobanac i fiš, ali iako nije tradicionalno jelo zasigurno je najpopularnije kod nas i po njemu smo i prepoznatljivi  – roštilj kojega spremamo na drvenom uglju”, otkrivaju nam marljivi ugostitelji iz Vukovarske kuće, koji u svoj objekt okružen predivnom prirodom, rijekom Vukom i šetnicom pozivaju i roditelje s djecom, pošto se u sklopu njihova objekta nalazi i igralište za djecu.

”Najčešći posjetitelji su zasigurno Vukovarci, iako nam često dolaze i gosti iz okolnih gradova – Osijek, Vinkovci, Ilok. Također nam dosta gostiju dolazi iz Dalmacije i Zagreba”, otkrivaju naši suradnici pa se sa sjetom prisjećaju nekih ranijih vremena.

”Prije situacije sa korona virusom imali smo puno gostiju iz cijele Europe, te Australije, Amerike, pa čak i Japana”, navode ovi poduzetni ljudi, koji u svojem objektu posjetiteljima nude i smještaj.

”Gostima su na raspolaganju šest dvokrevetnih soba uređene u tradicionalno ruralnom stilu. Sve sobe su klimatizirane, te imaju besplatan bežični pristup internetu. Dostupan je također LCD TV  s kabelskim programima, mini bar te vlastita kupaonica. Ispred svake sobe nalazi se natkrivena terasa sa pogledom na šumu”, poručuju iz Vukovarske kuće koja je okružena prirodnim ljepotama.

”Naši posjetitelji mogu uživati u raznim aktivnostima poput vožnje bicikla i ribolova. Rijeka Vuka udaljena je na tek nekoliko koraka od objekta. U šumi se nalazi malena crkva, dostupno je nekoliko biciklističkih staza, park za djecu te staza za trčanje sa sadržajima za vježbanje na otvorenom. Šuma je stanište mnogobrojnih životinja”, nabrajaju naši sugovornici koji su nam otkrili i na što su posebno ponosni u svojem objektu.

”Naša priča počinje prije šest godina kada nam je Grad Vukovar pružio priliku i dao u najam objekt koji je tada bio zatvoren par godina. Suprug je prepoznao potencijal objekta i same lokacije i tako smo započeli svoju “borbu“. U početku nije bilo nimalo lako jer iako je lokacija predivna, Vukovarci su izgubili naviku dolaziti u šumu s obzirom da nije bilo ugostiteljskog sadržaja. Malo po malo smo gradili ugled. Osim gastronomske ponude koju smo pomno smišljali kako bi se istaknuli i ostavili “svoj trag“, organizirali smo i tamburaške večeri, radili raznorazne promocije pića, itd. Dobar marketing doveo nam je goste iz cijele Hrvatske i malo po malo, po preporukama izgradili smo prepoznatljivo ime “VUKOVARSKA KUĆA“”, tvrde ponosno ovi Vukovarci nabrajajući razloge radi kojih bi ih trebali posjetiti gosti iz ostatka države.

”Kada bi smo morali pozvati goste iz ostatka Hrvatske prvo bi ih pozvali u Vukovar, koji osim ratnih stradanja i ratnih muzeja ima toliko ljepota za posjetiti! Gradski muzej, muzej Vučedolske kulture, Vukovarska Ada, vodeni autobus, predivne šetnjice uz Dunav, samo su mali dio onoga što Vukovar nudi. Mi smo neizostavni radi predivne prirode koja nas okružuje i koja zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Zamislite ujutro se probudite, a okružuje vas samo mir i tišina i  pjev ptica? To je naša svakodnevnica… Predivna i mirna priroda i restoran uređen u slavonskom “štihu“. Tu je naravno i bogata gastronomska ponuda jela sa naglaskom da su naše namirnice iz domaćih OPG-ova, isto kao i svakodnevna svježa riba iz Dunava”, naglašavaju naši sugovornici koji nisu ostali imuni na korona krizu.

”Kao i na svakog ugostitelja u Hrvatskoj. Jako loše. Iako smo koristili potporu za plaće dok smo bili zatvoreni, računi su i dalje dolazili a objekt nije radio. I s obzirom da je posao nastavio normalno tj. novo normalno, ograničeni smo sa brojem gostiju tako da ćemo se jako teško izvući iz ove “krize“”, ističu nadalje, a onda se osvrću i na poduzetništvo u Vukovaru.

”Mislim da je teško biti poduzetnik u svakom gradu, a u manjim gradovima još teže, ali trudimo se.

“Mladi smo, inovativni, volimo svoj grad i zato smo odlučili ostati u Vukovaru, ovdje odgajati svoju djecu i graditi posao. Jer osim ovog restorana gradimo i novi, doduše korona nas je malo usporila, ali nadamo se vedrijoj budućnosti”, zaključuju naši sugovornici.

Podijeli