Sudbina Petra i Igora Kačića, oca i sina ubijenih 1991. godine u Vukovaru, svakako je jedna od najpotresnijih priča koja ima osobitu težinu kada je ispriča majka i supruga žrtava, Irena Kačić.

Iako je za naš portal višekratno govorila o suprugu Petru koji je, kao zapovjednik obrane Sajmišta, herojski dao život za Vukovar te o Igoru koji je sa svojih 16 godina neslavno upisan kao najmlađa žrtva Ovčare, ovoga puta Irena je sa nama pričala u nešto vedrijem tonu.

Novi spomenik za oca i sina

Njezini dečki dobili su novi, brončani spomenik u parku na Sajmištu.

“Novi je napravljen jer se stari oštetio prilikom transporta, a to je zato jer je bio napravljen od nekvalitetnog materijala. Ovim novim sam jako zadovoljna, a garancija mu je sto godina”, doznajemo od majke najmlađe žrtve Ovčare.

Vukovar 2020

Irena Kačić napominje kako je gradonačelnik Ivan Penava, koji je bio prisutan podizanju novog spomenika, također zadovoljan.

Danas sam zajedno s Irenom Kačić, suprugom Petra Kačića, zapovjednika Sajmišta, i majkom Igora Kačića, najmlađe žrtve pogubljene na Ovčari, priustvovao postavljanju obnovljene skulpture „Otac i sin“. Spomenik se nalazi u Mazda parku, a prvotni je bio izrađen od umjetnog kamena koji je s vremenom dotrajao i počeo pucati. Kako bismo ga trajno sačuvali, odlučili smo spomenik lijevati u broncu”, izjavio je Penava.

Grad Vukovar

Podijeli